Nieuws

<< Terug

Business Center Bisonspoor

Mijn ambitie is om Bisonspoor een nieuwe impuls te geven! Mijn opa is hier in 1981 op onontgonnen land begonnen en het is aan mij om te blijven bouwen en vernieuwen. In drie jaar tijd hebben we al veel bereikt, door stap voor stap veranderingen door te voeren en problemen op te lossen. Het is een puzzel, ik heb het eindresultaat in mijn hoofd en we zijn nu alle stukjes op de juiste plek aan het leggen. In 2020 staat hier een veerkrachtig economisch centrum.

De half Nederlandse, half Italiaanse Claudio Riffeser staat sinds 2014 aan het roer van Winter Trust; een familiebedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van BISON Office Spaces, BISON Shopping Center en BISON Apartments. Ik kom uit de consultancy, waar ik binnen een korte periode een bedrijf moest leren kennen om richting te kunnen geven aan strategische doelen. Dat heeft mij hier ontzettend geholpen. BISON Office Spaces bijvoorbeeld kende grote leegstand door tal van redenen, met als voornaamste de economische crisis. De kantoortorens waren daarmee haast ghost buildings geworden, zegt Claudio.

Een nieuwe impuls

In drie jaar tijd heeft hij een start gemaakt met de invulling en realisatie van zijn visie. Ik moest eerst weten wat huurders in deze regio precies willen. Met het aantrekken van een lokale makelaar, Ans de Wijn, hebben wij een partij gevonden met de juiste visie en kennis. Samen geven wij de kantoren een nieuwe impuls, aldus Claudio. In totaal is er 20.000 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar.

Mijn strategie: op een laagdrempelige manier sterke faciliteiten bieden aan groeiende ondernemingen. De ambitieuze ZZP’ers, en kleine bedrijven met een tot tien werknemers, geven invulling aan onze turn key offices. Daarvoor is een van de kantoortorens optimaal toegerust; in Toren Berlin zijn kleine units gecreĆ«erd met een gemeenschappelijke keuken en twee vergaderruimtes. Er is daarbij veel met glas gewerkt om een lichte, transparante basis neer te zetten en de inrichting is industrieel vintage; een modern geheel met een huiselijk gevoel.

Lees hier meer over de office ontwikkelingen voor Bisonspoor2020 in het artikel van Ondernamen Utrecht.

Meer nieuws

Woontorens Bisonspoor

In de komende jaren krijgt de wijk Bisonspoor en de omgeving een nieuwe impuls, onderdeel van de grootschaliger herontwikkeling is een wooncomplex dat aan de rand van de wijk is voorzien. Momenteel staan op deze locatie nog de parkeergarage P2 en een leegstaande kantoortoren, deze gaan op termijn plaatsmaken voor een nieuwe woontoren.

Lees meer

Eerste paal bouw parkeergarage bij Bisonspoor

Met het boren van de eerste paal is op 29 maart het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe parkeergarage bij BISON Shopping Center in Maarssen. De officiele handeling werd uitgevoerd door Claudio Riffeser, Managing Director van Winter Trust, Franko Aivkovi, wethouder bij de Gemeente Stichtse Vecht. Met deze eerste paal is een grote stap gezet in het omvangrijke project Bisonspoor2020.

Lees meer